top of page
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
conceptbeeld_kinderwens.png

Kinderwens vzw

EXPERTISENETWERK VAN PRECONCEPTIE TOT OUDERSCHAP
INFORMEERT EN ONDERSTEUNT TIJDENS DE EERSTE 1001 DAGEN

Welkom bij de vzw kinderwens!
Wij willen je zorgvragen met kennis van zaken erkennen, beantwoorden en ervoor zorgen dat ze op de juiste plek terechtkomen binnen ons voortdurend groeiend zorgnetwerk.
Wekelijks kan je bij ons terecht voor een professioneel hulpgesprek via onze online chathulp, desgewenst sturen we je door naar een Vlaams kinderwenshuis of voor meer gespecialiseerde hulp kan je weldra terecht bij het medisch netwerk Kinderwens.

Ben je benieuwd naar onze zorgnetwerken?

Neem dan meteen hier een kijkje.  

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van een lezing of webinar of wil je je graag aansluiten bij ons netwerk?

Contacteer ons dan!

Ben je zelf zorgverlener en wil je je extra bijscholen? Neem dan een kijkje in onze Academy.

"Wij voelen met je mee,

wij denken met je mee,

wij ondersteunen je graag op deze weg"

Onze zorgnetwerken

DRAAGMOEDERSCHAP VANDAAG  Wat als de wet ontbreekt?
31 DAGEN TOT EVENEMENT
Een lezing in beeld en woord door Annemie Struyf (VRT) met aansluitend panelgesprek. Info en tickets: info@kinderwens.org € 15 professional (met boek: 30 euro). € 10 als wensouder, omgeving (met boek: 25 euro)
Wanneer
28 feb. 19:00 – 22:00 CET
Waar
CC het Gasthuis,
Gasthuisstraat 22, 3200 Aarschot, België
Campagnebeeld zonder slogan.jpeg

KEN je vruchtbaarheid zet in op een betere reproductieve gezondheid bij jong volwassenen.
We bieden kennisoverdracht én informatie rondom vruchtbaarheidsbewustzijn. We ondersteunen ons zorgnetwerk van scholen door het aanbieden van kant en klare educatieve lespakketten die  leerkrachten empoweren om het thema  seksuele en reproductieve voorlichting binnen de klasmuren bespreekbaar te maken én stellen het gratis online hulpverleningsplatform ter beschikking.

brozewolk.png

Van roze naar broze wolk zet in op een betere perinatale mentale gezondheid bij aanstaande en jonge ouders. We bieden een eerste vangnet bij mentale problemen tijdens de eerste 1001 dagen en stroomlijnen het versnipperde zorglandschap door ouders tijdig door te verwijzen naar de juiste instanties en hulpverleners. Via de roze en broze wolk mobiel die ontwikkeld werd met steun van Signmania en My family vzw sensibiliseren we Vlaanderen met lezingen en webinars via ons zorgnetwerk van bedrijven en instanties.

conceptbeeld_sterrenkinderen.png

7 op 1000 kinderen sterft voor, tijdens of vlak na de bevalling.
Samen met CM gezondheidsfonds ontwikkelden we een gratis online hulpverleningsplatform met als doel meer fysieke én psychosociale ondersteuning te bieden voor ouders van Sterrenkinderen. Het platform wordt mede ondersteund door de nieuwe sterrensteden- en gemeenten in Vlaanderen. De informatievoorziening gebeurt door de aangesloten Vlaamse sterrenziekenhuizen. We bieden  psychosociale opvang bij perinataal verlies en stroomlijnen het versnipperde zorglandschap door ouders te informeren over bijkomende mogelijkheden naar fysieke ondersteuning in hun eigen regio.

medischcentrum.png

De drie maanden voor de bevruchting zijn cruciaal om gezond zwanger te worden en 1/6 koppels lijdt aan ongewilde kinderloosheid. U kan terecht voor informatie en een gesprek in één van onze Vlaamse kinderwenshuizen die ingebed zijn in huizen van het kind.
Daarnaast beschikken we ook over een medisch doorverwijsnetwerk van opgeleide consultatie artsen, psychosociale hulpverleners en instanties om u zo goed mogelijk te ondersteunen in de weg naar het vervullen van uw kinderwens.

Aarzel niet ons te contacteren

Onderwerp

Bedankt voor je bericht! We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

contact
bottom of page