top of page
Zoeken

Tia Hellebaut steunt campagne: "Gezonde levensstijl is belangrijk als je kinderen wil"

Het Kinderwenshuis is een campagne gestart rond vruchtbaarheid bij jongeren. En Tia Hellebaut is het gezicht van die nieuwe campagne. Een gezonde levensstijl is een eerste vereiste als je kinderen wil.

De nieuwe campagne is vooral bedoeld voor jongeren vanaf 18 jaar en moet hen bewust maken van het belang van een goede gezondheid als je kinderen wil. "Zo'n campagne is zeker nodig", zegt Tia Hellebaut. "Dat mensen het soms moeilijk hebben om een kind te krijgen, ligt vaak nog in de taboesfeer. En deze campagne maakt dat probleem misschien makkelijker bespreekbaar en leidt mogelijk naar kanalen die je kunnen helpen. Want vrouwen krijgen nu vaker op latere leeftijd een kind en dat maakt het moeilijker en ook de vruchtbaarheid bij mannen neemt af. Dat zijn zeker elementen waarmee wensouders rekening moeten houden. En een gezonde levensstijl is dan zeker een eerste vereiste."


Als je een kinderwens hebt, is het natuurlijk belangrijk dat je gezond leeft en veel beweegt en daar kan ik misschien bij helpen.

Het is belangrijk dat jongvolwassenen beseffen dat een kinderwens start met gezond leven", gaat Hellebaut verder. "En daar kan ik misschien bij helpen. We gaan werken met cartoons en wistjedatjes om jongeren vanaf 18 jaar te sensibiliseren. Er zal ook worden samengewerkt met scholen want blijkbaar is er daar nog veel te weinig aandacht voor dit thema."


Het Kinderwenshuis wil mensen die een kinderwens hebben begeleiden en heeft intussen vestigingen in verschillende steden. Het Kinderwenshuis werd opgericht door Shanti Van Genechten, Indische adoptiedochter van Belgische kinderwensouders. Door een beroepsziekte werd zij na 11 jaar verplicht te stoppen als vroedvrouw. Ze startte daarop het Kinderwenshuis, als eerbetoon aan haar adoptieouders maar ook omdat ze wensouders wilde blijven helpen. Het Kinderwenshuis wil ook kennis en expertise delen met zorgverleners zoals vroedvrouwen en kinesisten.53 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page